Etiquetes

dilluns, 18 de maig del 2009

VINCLE DE LA WEBQUEST: COM TRACTEN LA INTERCULTURALITAT LES SERIES DE TELEVISIÓ?


A continuació teniu el vincle de la webquest:


http://www.phpwebquest.org/catala/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=3636&id_pagina=1

Aquesta Webquest va dirigida a alumnat de 3er i 4rt d’ESO i conté un material amb diverses activitats i metodologies pel tractament de la diversitat cultural a l'institut. Aquest programa es basa en què l’alumnat desenvolupi estratègies de comprensió crítica davant de les diferències i dels estereotips i assoleixi un adequat tractament de la diversitat cultural afavorint la convivència. La finalitat principal és que els alumnes aprenguin a pensar de manera crítica i presentar alternatives vàlides perquè la societat sigui més justa, basant-nos en uns valors de responsabilitat social. S’utilitza l’estudi de casos i la discussió de dilemes com a metodologia, adaptant-la a les situacions del grup-classe i es treballa a partir de la sèrie de televisió "Física o Química".

Alguns dels objectius que es pretenen assolir són: adquirir i desenvolupar eines o estratègies per a la resolució de conflictes que sorgeixen al camp educatiu en contexts interculturals; fomentar el treball grupal i la cooperació entre els diferents membres de l’aula; desenvolupar estratègies per evitar situacions de discriminació o exclusió i fomentar un anàlisi crític en l’alumnat en el marc de la interculturalitat en les series de televisió; d’entre altres.

La tasca s’inicia a partir de la visualització d’un vídeo de la sèrie de televisió “Física o Química” i a partir d’aquí es contesten unes preguntes sobre el vídeo per fer un anàlisi crític; es fa un debat en grup sobre els motius del sorgiment del conflicte o actitud racista; es pensa en una situació semblant o conflicte personal que hagin viscut i en fan un anàlisi de com es va resoldre; busquen informació a Internet sobre la interculturalitat; realitzen un joc de rol i com a activitat final elaboren un vídeo que mostri actituds de respecte a diferents cultures.